Blue Mountains (metwijn!)
Hellooo,
Als ik hier een verhaaltje wil typen naar jullie moet ik altijd eerst mn dagboek erbij halen, omdat ik anders niet meer precies weet wat ik allemaal gedaan heb. Haha best wel erg eigenlijk. Laten we maar beginnen bij de eerste cruise. Die was eigenlijk niet eens heel bijzonder, maar wel heel chill, we zaten lekker op het dek met het zonnetje erbij. Haha niet verkeerd he? De dag daarna was natuurlijk de luxe tour naar de Blue Mountains. We werden opgehaald met een busje en reden de stad uit. Dat was sowieso al leuk, omdat je dan ook de andere wijken in de stad ziet. De eerste stop was in een klein dorpje waar ik een heerlijke latte kreeg en een chocolade brownie. Toen hadden we nog wat tijd over en ben ik in mn eentje de wijk in gelopen om de huizen te bekijken en om een beeld te krijgen hoe de australische mensen leven. Op een gegeven moment kwam ik een booksale tegen. Boeken voor een paar dollar. Kon het niet laten om er 1 tekopen. Heb een boek gevonden over Gauguin. Dus die kan ik lekker gaan lezen de komende dagen. Het viel me op dat de huizen in heel veel verschillende stijlen zijn gebouwd. Allemaal vrij laag. Na de eerste stop reden we door naar de bergen en stopten we op een uitkijk punt waar we de drie zusters konden zien. In de bus werd t verhaal verteld waarom t de drie zusters waren. Een oud aboriginal verhaal. Maar ik was in mn boek aan het lezen dus heb het niet helemaal meegekregen hahah. We gingen daar met een treintje naar beneden, om wat meer in de bossen te komen. Daar was een pad gemaakt en je kon er wat dingen zien van de oude mijn die daar zat. Het was erg mooi om zo tussen de bomen te lopen en alle natuur te zien. Het was alleen erg jammer dat we niet van het pad af mochten en echt de natuur in. Frederik en Candy en ik zijn dus maar wat eerder naar boven gegaan om de weg over te steken en een stukje te gaan lopen in de natuur. Veel mooier dan al de aangelegde paadjes enzo. Maar natuurlijk wel weer netjes optijd bij de bus om door te gaan naar de plek waar we gingen eten. En ja, het was wel echt een luxe tour. Ik zal wel een foto opzettenv an het eten en van de wijn!! Heerlijk. Daarna nog een paar keer gestopt op mooie uitkijkjes. Het was echt prachtig daar, het weer was prachtig, echt genieten. Wat ook nog bij de tour inzat was een bezoekje aan de dierentuin. Maar dat vond ik iets minder, omdat ik eigenlijk die dieren in het echt wil zien en niet in een kooitje. Wel liepen de kangooroos gewoon los en kon je ze aaien enzo dat was wel leuk. En koala's stinken, poe! Haha. Daarna werden we afgezet bij een haventje waar we weer een cruise kregen. Was weer heel gezellig. Toen we weer aan land kwamen zijn we doorgelopen naar het hostel waar ik woensdag heen ga. Daar zaten de jongens van de groep die avond al. Het zag er echt heel gezellig uit, met een pub eronder en in een leuke buurt enzo.Candy, Sandra en ik hadden nog een nacht in het eerste hostel, omdat die andere vol was. Gisteren zijn we naar een ander hostel gegaan waar we nog 1 nachtje zitten. Zit met een fransman en een italiaan op de kamer. Heel leuk al die nationaliteiten. Gisteren hebben we eigenlijk niet echt iets gedaan. Van hostel gewisseld, wat dingen geregeld en vooral veel gelopen. En de plannen voor vandaag zijn er nog niet. Ik wil hier nog heel graag naar het museum, dus misschien wordt dat het wel vandaag. We'll see, no worries zouden de Australiers zeggen. Oja ik ga waarschijnlijk wel mn vlucht weizigen, wil graag 1 weekje later weg zodat ik met Frederik naar de blue mountains kan om te gaan wandelen. Kunnen we hopelijk wel van de toeristische wandelpaden af haha. Dus ga even vragen en regelen of dat allemaal kan en dan horen jullie binnenkort weer van me! Liefs Nieke van Ochden
Ha Nienke, leuke verhalen tot nu komt het me allemaal nog bekend voor. de Blue M zijn mooi he? ben je ook in dat hele stijle treintje geweest? Geel veel plezier daar...Gr van de Ratjes
Hoi, heerlijk om je verhalen te lezen. Begint te kriebelen; zou zo mijn rugzak willen pakken.
Geniet van al het moois en niet verdwalen in de Blue Mountains.
Zie uit naar je volgende verhalen.
Groet Jeanne en fam xxx
Heee nien, leuk om allemaal te lezen! xxx
En dan zagen wij gisteren via skype de hahah gezichten van Nienke. Wel midden in de nacht, nu dus wat brak. Ik denk dat ik de rugzak ook maar ga pakken. Toen ze klein was liet ze al grote spinnen over haar arm lopen. Nu de kangeroe. xx
ps
en wie is die Frederik?:)
Voor de duidelijk: Candy was op schiphol.
ps
Anouk is in Australie al jarig!
Lieve Nienke,allereerst gefeliciteerd met je zus.Ben bij je moeder en heb alles van je gelezen.Kind wat een belevenis het is gewoon niet te geloven.Geniet er maar van nu kan het.Ik ben nieuwsgierig of je in de buurt van mijn vriendin komt,ze vind het wel geweldig als je komt.Ik vond het niet leuk dat je wegging,maar nu ik zo alles van jelees,dan denk ik bij mezelf wat een geweldige belevenis. Met mij gaat het gelukkig goed ik wens je een hele fijne reis en een hele dikke knuffel van Oma.
Ha zussie, beetje een late reactie op je verhaal maar het klinkt allemaal super! Ben wel echt super jaloers, ik moet stomme verslagen maken en voor tentamens leren, bah bah bah. Haha. Zullen wij binnenkort ook even skypen? Mijn skypenaam is Noecks haha! Leuk bericht van oma hierboven, lief!!! Ik blijf je volgen hoor!!! XXXX