NienkeNL.reismee.nl

Townsville, Magnetic Island, Airlie Beach

In townsville was niet zo heel veel te doen. Ik ben naar het tropical museum of queensland geweest, wat wel leuk was. Daarna nog wat rondgelopen en naar het centrum gelopen.Daar had ik tour geboekt naar Magnetic Island, met snorkel huur. De volgende dag zou ik met de ferry daar heen gaan. In mijn lonely planet had ik een walk gevonden naar de top van een heuvel in Townsville. die ben ik opgelopen om een uurtje of 4. Het was eigenlijk nog steeds te warm, maar dat maakte voor het uitzicht niet uit. Het was echt ontzettend mooi, kon over de hele stad kijken en de zee en de bergen! Echt tof.

In mijn hostel zat ik met drie ieren op een kamer. Ik had ze in het busje naar het hostel ontmoet. Hele grappige jongens die me inkie noemden. Kon ze moeilijk verstaan vanwege hun accent maar wel met ze gelachen. Ze gingen alleen die dag alweer weg en toen kwmen er drie andere jongens op mijn kamer. 's avonds gingen ze uit en kwamen en de eerste kwam midden in de nacht terug en had geen sleutel. Dus die heeft 5 minuten op de deur geklopt voordat ik zin had om open te doen haha. De tweede kwam wat later en die had ook geen sleutel dus heeft ook op de deur geklopt, kon ik er weer uit om de deur open te doen. En weer een tijdje later kwam de derde, die begon te kloppen en ik weer uit mn bed kon om de deur open te doen. Hij zei iets over gevechten en gaf me in knuffel en ging stomdronken in bed liggen. Haha. Maargoed niet echt veel slaap gehad die nacht.

De volgende ochtend optijd eruit en met de ferry naar het eiland. Was er al vroeg en kon nog niet inchecken. Dus was ff aan een tafel gaan zitten bedenken wat ik zou gaan doen. Het waar was niet zo goed helaas. Op dat moment kwamen er een meisje en een jongen op me af die vroegen of ik mee ging een auto huren. Nou kwam wel goed uit en het leek me de beste manier op het eiland te gaan bekijken. Na wat dingen regelen zaten we met zn 4en in de auto. Een ier, een canadees en nog een ander nederlands meisje. We hebben gelunchd op een prachtig strand. Daarna een wandeling gemaakt. er zouden daar veel koala's zitten en die wilde we wel zien. Na een tijde wandelen kwamen we mensen tegenen die zeiden dat 200 meter verder een koala zat. Na 200 meter lopen hadden we nog geen koala gezien. Toen kwamen we 2 meisjes tegen die zeiden dat 200 meter terug een koala zat. Wij weer 200 meter terug lopen maar helaas geen koala gezien. Nouja toch maar de wandeling afmaken en verder lopen. En op de plek waar we die 2 meisjes tegen kwamen zaten twee koala's haha. Het was een moeder met kind, echt heel vet! Ze doen verder niet echt iets ofzo, ze zitten gewoon in de boom, waar wel tof om ze in het wild te zien. Daarna verder gelopen naar de top, met heel mooi uitzicht. erg mooie wandeling. Verder hebben we nog een paar mooie stranden gezien. En we hadden een kokosnoot gevonden en open gemaakt. De melk was niet heel lekker haha. de laastste stop was een plak waar heel veel kleine kangeroo waren en die kon je gewoon uit de hand voeren. Echt tof!We hebben avond gegeten in het hostel. Ik had superlekkere lasagne met friet en sla! Heerlijk. ' s avonds hebben we nog met wat andere corona's op het strand gedronken en gedansd bij de bar. Erg leuke avond.

De volgende dag was het regen regen regen. Kon niets doen, wou die dag gaan snorkelen maar het was zelfs te slecht weer daarvoor. Ik heb maar wifi gekocht voor de hele dag en heb een beetje films gekeken enzo. Kreeg toen ook heimwee. Weet niet of het door het weer kwam of gewoon omdat ik al een tijdje weg ben. Maar gelukkig heb ik lang met papa&mama&anouk gepraat en dat hielp goed:).

De volgende dag 7 uur eruit en weer met de ferry terug naar townsville. Gelukkig was het niet zulk slecht weer als die dag daarvoor, dus ben niet zeeziek geworden op de ferry haha. Moest daar drie uur wachten op de bus. Had nog wat brood maar na het bijna opgegeten te hebben zag ik dat het niet meer goed was (schimmel!) echt niet fijn want kreeg naar een tijdje ook buikpijn. Na een tijd gewacht te hebben kwam de bus en na drie uur was ik in Airlie beach. Toen we er bijna waren wilde ik geld uit mn moneybelt halen (die had ik in mn tas) maar kon mn moneybelt niet meer vinden! Daar zat mn paspoort en creditcard en nog wat geld in! Ik was hem verloren of iemand had hem gejat. Dat laatste was vrij onmogelijk omdat ik al die tijd mijn tas bij me had. Maarja op dat moment schrik je wel. Ik bleef nog vrij rustig toen ik erachter kwam, maar toen ik mijn verhaal verteld had tegen de buschauffeur die ging zoeken, drong het pas tot me door. En dat was niet leuk, raakte wat overstuur enzo. De buschauffeur had niets gevonden. Het enige wat ik kon doen was naar het hostel gaan en vragen of ze daar konden bellen naar de terminal van de ferry, of ze hem daar gevonden hadden. onderweg kwam ik het nederlandse meisje tegen die ik op Magnetic Island had ontmoet. die is met me meegelopen en heeft me even geholpen. Het hostel belde en GELUKKIG hadden ze mijn moneybelt gevonden en wordt hij opgestuurd met het geld dat er nog in zat. wat een opluchting was dat zeg. Ik was zo moe van die dag dat ik maar gewoon in bed ben gaan liggen.

- Weet niet of ik nog tijd heb om veel meer te schrijven dus zet dit er maar vast op. En alvast doeidoei vanuit Australie. En ik vind het heel leuk dat jullie zulke leuke reacties op mijn blog zetten! liefs Nienke -

ditte

oefff, heb je die money belt alweer terug ???

Petra

Ha Nienke , je maakt wat mee op zo`n reis. en als alles toch nog goed komt... Heb je zelf maar effe opgelost. respect.... maar je staat wel op de foto met n koala beertje?? al die moeite wat je ervoor moest doen. heel veel liefs uit de Einthovenlaan en blijf wel door gaan met het schrijven.

Heleen

Hee lieve Nien,

Goed van je dat je het zelf hebt opgelost! We praten binnenkort even verder want geloof dat er iets misging! Probeer er maar gewoon weer lekker van te genieten en ander bel je gewoon weer met je familie;). Ik ben in ieder geval heel trots op je dat je zo ver weg zit! kus

Gerda

Hoi Nienke.
Wat geweldig wat jij allemaal meemaakt fantastisch.
Ik vind het heel leuk dat ik een beetje kan meegenieten.
en die mooie foto's geweldig.
Hou je taai

Lieve Nienke

Jah, dat waren even K ... dagen, maar ook lees ik super gave verhalen en dat allemaal in een blog. Ik vind het nog steeds geweldig wat je doet, en hoe goed je je er doorheen slaat. Ik zal je heel eerlijk zeggen, dat ik al veel eerder heimwee gekregen zou hebben!!! Dikke knuffel, Ankie